Hoe werkt deze site?

Deze Kom in Actie site is speciaal gemaakt voor mensen en/of bedrijven die een actie willen doen voor het DapperDagboek of de andere projecten van Stichting Dapper Kind. Op dit gedeelte van de site kunnen actievoerders hun actie aanmelden en indien gewenst ook coördineren. Ook kan er worden bijgehouden hoeveel geld er al is opgehaald en de actie kan makkelijk gedeeld worden via diverse online kanalen zoals social media en email.

Hier vind je vragen die vaak gesteld zijn. Mis je jouw vraag of heb je opmerkingen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Zoeken in veel gestelde vragen:

Over het DapperDagboek

Wat is het DapperDagboek?

Het DapperDagboek is een ringband met daarin allerlei pagina's, de zogenaamde Kaarten. Er is een Kaart met uitleg over hoe het Dagboek werkt en er is een Kaart met een overzicht van de meest voorkomende DapperPlakkers. Alles wat je meemaakt in het ziekenhuis, kan in de map worden bewaard. Tekeningen, verhalen, kaarten en de belangrijkste Kaarten, de Plakkaarten. Hierop komen de DapperPlakkers.

Voor wie is het DapperDagboek?

Langdurig, ernstig of chronisch zieke kinderen die lang en/of vaak in het ziekenhuis liggen of vaak naar het ziekenhuis moeten, krijgen een DapperDagboek. De verpleegkundigen en de pedagogische zorg in het ziekenhuis bepalen wie er een DapperDagboek krijgt.

Wat zijn DapperPlakkers?

DapperPlakkers zijn kleurrijke stickers van 3 x 3 cm. Ze zijn er in 67 verschillende variaties, voor elke situatie en behandeling in en rondom het ziekenhuis. Zo is er een Plakker voor een prik, een operatie en voor een opname. Maar ook voor een hele fijne dag, een vreselijke rotdag en ook een voor extra dapperheid.

Elke keer als er een situatie gebeurd in het ziekenhuis waar een Plakker voor is, wordt deze Plakker uitgedeeld. Die worden op de Plakkaarten uit het DapperDagboek geplakt en zo krijg je een goed overzicht over wat er allemaal gebeurd. Als een Plakkaart vol is, krijgt het kind een nieuwe Plakkaart en een bandje om het keycord heen. Zo zie je aan het keycord ook hoeveel Plakkaarten er al in het DapperDagboek zitten.

Benieuwd naar hoe de Plakkers eruit zien en welke er allemaal zijn? Klik dan hier!

Hoeveel DapperPlakkers zijn er en wat betekenen ze?

Er zijn op dit moment 67 Plakkers. Hier kun je ze allemaal vinden met de betekenis erbij.

Kun je een DapperDagboek bij de stichting kopen of bestellen?

Nee. De pedagogische zorg en/of de verpleegkundigen in de aangesloten ziekenhuizen delen de DapperDagboeken uit. Ligt het DapperDagboek nog niet in een ziekenhuis? Laat ze dan vooral contact opnemen via info@stichtingdapperkind.nl!

Kun je in elk ziekenhuis Plakkers krijgen?

Nee, nog niet alle ziekenhuizen delen het DapperDagboek uit. Maar alle ziekenhuizen mogen het DapperDagboeksysteem bestellen en de stichting doet hard haar best om meer ziekenhuizen aan te sluiten. Ben of ken je een ziekenhuis waar het DapperDagboek misschien zou kunnen komen? Mail dan vooral naar info@stichtingdapperkind.nl.

Een overzicht van ziekenhuizen waar de DapperPlakkers te krijgen zijn, vind je hier.

Wat is het DapperDiploma?

Het DapperDiploma is voor kinderen die voor een korte tijd in het ziekenhuis zijn. Dit kan bijvoorbeeld een nare blindedarmontsteking zijn of het knippen van amandelen. Dan ben je wel heel dapper, maar hoef je hopelijk en gelukkig niet lang of vaak naar het ziekenhuis te komen. Op de voorkant passen 8 Plakkers en op de achterkant kun je een verhaal schrijven. Het DapperDiploma zit in een speciale beschermhoes waar van alles bijgedaan kan worden, bijvoorbeeld een polsbandje of een beterschapskaart. Zo heeft het Diploma dezelfde functie als het DapperDagboek, namelijk belonen en bewaren. Zie hier ook het filmpje met uitleg over het DapperDagboek en het DapperDiploma.

Wat gebeurt er als het DapperDagboek vol is?

Als het DapperDagboek vol is, dan krijgt het kind een nieuw DapperDagboek. In de rug van het Dagboek is een venster waar een papiertje in kan. Daarop kan een periode geschreven worden van wanneer tot wanneer dat DapperDagboek was.

Moet het ziekenhuis of de kinderen betalen voor het DapperDagboek?

Nee. Het DapperDagboeksysteem is volledig gratis voor de ziekenhuizen en de kinderen. Ook nabestellingen van het materiaal zijn altijd gratis, er worden alleen verzendkosten gerekend. De stichting zorgt met fondsen, partners, sponsoren en donateurs en natuurlijk actievoerders voor het benodigde geld om het DapperDagboeksysteem aan te kunnen bieden aan ieder ziekenhuis en daardoor aan ieder dapper kind!

Hoe kan een ziekenhuis het DapperDagboeksysteem aanvragen?

Een ziekenhuis kan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek altijd contact opnemen via info@stichtingdapperkind.nl. Hier staat de aanvraagprocedure in een paar simpele stappen. Het DapperDagboeksysteem is volledig op maat te maken voor ieder ziekenhuis, groot of wat minder groot. De stichting zoekt samen met de professionals van het ziekenhuis naar de perfecte manier.

Hoe werkt het DapperDagboeksysteem voor een ziekenhuis of zorginstelling?

Wanneer een ziekenhuis of zorginstelling in overleg met de stichting heeft aangegeven het DapperDagboeksysteem te willen gaan gebruiken, vullen zij een aanmeldformulier in. Hierop staan alle onderdelen van het systeem en wat belangrijke vragen als hoeveel uitdeelboxen er nodig zijn en welke Plakkersituaties er voorkomen. Na ontvangst van het aanmeldformulier zorgt de stichting er samen met vrijwilligers voor dat de hele eerste bestelling in orde komt. Dit is veel werk, want voor ieder ziekenhuis en elke zorginstelling worden de boxen en voorraaddozen met de hand samengesteld! Daarom is er ongeveer drie weken nodig om de eerste bestelling in orde te maken, inclusief het aantal bestelde DapperDagboeken en DapperDiploma's.

Na het invullen van het formulier en het maken van de bestelling, volgt de lancering. Een feestelijk moment! Bestuursleden en vrijwilligers gaan naar het ziekenhuis of de zorginstelling om het systeem persoonlijk te overhandigen. Best een officieel moment, zo worden er ook foto's gemaakt en we nemen wat lekkers mee.

Na acht weken spreekt de stichting het ziekenhuis of de zorginstelling voor de telefonische evaluatie. Dit doen we na zo'n korte tijd om er zeker van te zijn dat alle spullen werken zoals ze moeten en dat alles helemaal in orde is. Na de telefonische evaluatie zijn er via de Aftercare van de stichting nog diverse momenten waar er contact is. Eenmaal per jaar is er een grote evaluatie. Hier wordt ook de mening van de kinderen en ouders gevraagd. Welke Plakkers moeten er nog bij, wat kan er nog beter of is het helemaal goed zo? We nemen alle punten mee en maken een mooie evaluatie die terug te lezen is op de site. En we gaan er direct mee aan de slag, zodat het DapperDagboek steeds beter wordt en constant up to date is.

Als een ziekenhuis of zorginstelling nieuwe spullen wil bestellen, hebben zij hun eigen bestelprotaal waar ze precies kunnen aangeven wat ze nodig hebben. De stichting maakt de bestelling in orde en verstuurt deze. En zo is het cirkeltje weer rond.

Ben of ken je een ziekenhuis of zorginstelling waar het DapperDagboek goed zou passen? Het DapperDagboeksysteem is voor álle ziekenhuizen en zorginstellingen, groot en klein. Het wordt op maat gemaakt net zolang het toepasbaar is voor die speciale situatie. Twijfel daarom niet, maar neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn de verschillende sponsor- en doneeropties voor bedrijven en particulieren?

De stichting beschikt over een ANBI status. Dit houdt in dat de gift (privé of zakelijk) aftrekbaar kan zijn van de belasting.

Je kunt een (gedeeltelijke) Plakker sponsoren vanaf € 500,-, of een DapperDagboek voor een kind voor € 35,-. En natuurlijk zijn we ook erg blij met een eenmalige donatie. Meer informatie over sponsoring, een donatie en/of de ANBI status.

Naar boven

Over Stichting Dapper Kind

Kan ik vrijwilliger worden voor het DapperDagboek?

Jazeker! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Op de kom-in-actie site kun je je zich opgeven als vrijwilliger op allerlei gebieden. Meer info vind je op https://kominactie.dapperdagboek.nl/vrijwilligers/. Dank je wel!

Heeft de stichting een ANBI status of andere keurmerken?

Ja, Stichting Dapper Kind heeft de ANBI status. De stichting bestaat op dit moment nog te kort om in aanmerking te komen voor andere keurmerken.

Wordt het bestuur betaald voor hun werk?

Nee. Ze krijgen alleen, indien nodig, een onkostenvergoeding voor bijvoorbeeld benzine of telefoonkosten.

Worden vrijwilligers betaald voor hun werk?

Nee. Ze krijgen alleen, indien nodig, een onkostenvergoeding voor bijvoorbeeld benzine of telefoonkosten.

Is mijn gift aftrekbaar van de belasting?

Ja. Omdat de stichting de ANBI status heeft, is uw gift aftrekbaar van de belasting. Kijk voor meer informatie op http://anbi.nl/belastingvoordeel/

Wat is het postadres van de stichting?

Ons postadres is:
Postbus 3085
4200EB Gorinchem
Tel: +31 (0)6 51 01 63 62

Kunnen jullie een presentatie geven over het DapperDagboek?

Ja, in overleg is dit mogelijk. Wij kunnen helaas niet altijd op elk verzoek ingaan, maar we doen zeker ons best. Neem hiervoor contact met ons op.

Naar boven

Over de Kom in Actie! pagina

Hoe kan ik een actie opzetten voor het DapperDagboek?

Wil je een actie doen voor het DapperDagboek? Wat leuk! Neem een kijkje op onze actiepagina en vind hier ideeën, tips en informatie.

Weet je wat je wilt gaan doen? Volg dan de volgende stappen:

  1. Maak hier je account aan.
  2. Maak daarna je eigen actie aan. Vul je gegevens en natuurlijk wat je actie inhoudt in en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  3. Kies de opties die voor jouw actie van toepassing zijn. Wil je bijvoorbeeld mensen uitnodigen deel te nemen aan jouw actie (bijv. een sponsorloop) of wil je een geld-o-meter neerzetten? Hier kun je het kiezen.
  4. Deel je actie via social media, mail of op een andere manier. Zorg dat zoveel mogelijk mensen van jouw actie op de hoogte zijn.
  5. Start je actie!

Hoe steun ik een actie, actiedoel, deelnemer of een actievoerder?

Een actie steunen kan snel en veilig via iDeal maar ook via een bankoverboeking. Vermeld bij je betaling de actiecode die je op de actiepagina vindt. Het bedrag wordt dan zo snel mogelijk bijgeschreven op de betreffende actiepagina. Bij een iDeal betaling gebeurt dit automatisch.

Wil je een specifieke deelnemer aan een actie steunen? Dan kan dit door bij de betaling het unieke deelnemernummer te vermelden of door gebruik te maken van de unieke deelnemerslink.

Bekijk de acties en actievoerders
Bekijk de actiedoelen van de stichting

Dank je wel voor je steun en succes met kiezen!

Hoe wijzig ik mijn inloggevens?

Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kan je een nieuw wachtwoord opvragen. Je nieuwe wachtwoord wordt per e-mail naar je toe gestuurd.

Ik wil een grote actie opzetten en ik wil daar graag persoonlijk advies over.

Wat fijn dat je een grote actie wilt opzetten, wij stellen dat erg op prijs. Neem snel contact op met de stichting via info@stichtingdapperkind.nl en vermeldt in ieder geval naam, omschrijving van de actie en een email of een telefoonnummer. Bedankt!

Wat moet ik doen als ik technische problemen heb?

Krijg je rare foutmeldingen, heb je opmerkingen of verbeterideeë? Meld deze dan bij onze techneut, via techneut@dapperdagboek.nl.

Probeer de situatie zo volledig mogelijk te beschrijven. Schermafbeeldingen zijn hierbij van harte welkom.

Hoe kan ik aan promotiemateriaal komen?

Leuk dat je je actie of Stichting Dapper Kind wilt promoten! Folders, posters en/of andere materialen kun je hier bestellen. De materialen worden gratis verstrekt, je betaalt alleen de verzendkosten.

Wat is het IBAN van de stichting?

De IBAN van de stichting is NL24RAB00174365853. De rekening is gevestigd bij de Rabobank.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Er zijn een paar situaties waarin wij je vragen om informatie over jezelf door te geven. Het is logisch dat wij erg zorgvuldig met deze gegevens om gaan.

De gegevens die wij van je opslaan, bij het starten van een actie zijn: je e-mailadres, je echte naam, je schermnaam en je wachwoord. Alle wachtwoorden worden beveiligd (gecodeerd) opgeslagen. Wij hebben hierdoor nooit inzage in het wachtwoord dat je gebruikt.

Doe je een donatie? Dan vragen we je om je adresgegevens, telefoonnummer en emailadres. Het is niet noodzakelijk om deze informatie ook te delen.

Schrijf je je in als deelnemer aan een actie? Dan vragen wij je om je naam en je geboortedatum. Deze gegevens zijn vervolgens zichtbaar voor de organisator van de actie.

Lees ook ons privacy statement voor meer informatie.

Naar boven
Om het gebruik en de effectiviteit van dit platform te kunnen meten, maken we gebruik van tracking cookies van een derde partij. Het afwijzen of accepteren van deze cookies is niet van invloed op de werking van dit platform. Wilt u ons helpen om het platform te verbeteren door cookies toe te staan?